Choď na obsah Choď na menu
 


Kukurica na mexický spôsob

 

 

Ingrediencie:

- pre 3 osoby 6 kukuríc

- červená paprika

- kari korenie

- soľ

- vegeta

- polohrubá múka

- rastlinný olej

 

Postup:

1. Urobíme cesto z polohrubej múky.

2. Kukuricu zabalíme do cesta.

3. Celé cesto potrieme červenou paprikou, kari korením, vegetou a soľou.

4. Vložíme do pekáča vymasteného rastlinným olejom.

5. Necháme piecť približne 20 minút.

 

Upozornenie:

Ak niekto neznáša pikantné jedlo, nech to radšej neje. Ale ak vám príde nečakaná alebo nenávidená návšteva, tak im to kľudne pripravte ;) Dlho u vás neostanú.

 

 

 

 

Jahodový blesk

 

 

Ingrediencie:

-         0,5 l tmavého piva

-         2dcl jahodového sirupu

-         jahody

-         šľahačka

-         nastrúhaná mliečna čokoláda

 

Postup :

1.    Sirup nalejete do piva

2.    Cez noc necháte v chladničke

3.    Jahody nakrájate na plátky

4.    Vhodíte ich do nápoja

5.    Ozdobíte šľahačkou a posypete čokoládou

Upozornenie : Len pre silné žalúdky

 

 

 

Rýchla pochúťka Polepetka

 

Ingrediencie:

- detské piškóty
- 1/4 masla
- 2-3 lyžicky Granka (alebo niečo také podobné, Nesquik a spol.)
- džem - môj najobľúbenejší je malinový, ale môžete experimentovať, alebo džem
vôbec nepoužiť

Postup:
1.) rozmiešame si maslo s grankom
2.) na piškóty dávame túto zmes na rovnú stranu
3.) na druhé (z toho istého balíčka, ale nie tie, na ktoré ste dávali grankovú pastu) piškóty dávame džem
4.) spojíme piškóty grankove aj džemove
5.) pochutnávame si
 

 

 

Šalát na spôsob Sproutovej

 

 

Ingrediencie:

- 500g cestovinovej vrtuľky

- 1 konzerva kukurice

- 1 konzerva hrášku

- červená cibuľa

- paprika

- 10dkg šunky v celku

- 6 lyžíc majonézy

- soľ, korenie, cukor a niekoľko kvapiek citrónovej šťavy

 

Postup:

Krok 1: Uvar cestoviny, prepláchni ich studenou vodou a odceď.

 

Krok 2: Olúpanú cibuľu, umytú papriku a šunku nakrájaj na kocky. Nechaj odkvapkať kukuricu a hrášok.

 

Krok 3: Zeleninu a šunku opatrne zmiešaj s cestovinou. Pridaj majonézu. Ochuť citrónovou šťavou, soľou, cukrom a korením.

 

Krok 4: Vlož do chladničky na jednu hodinu.

 

Krok 5: Ochutnaj!

 

 

 

 

 

Hermionine žabky

 

 

Ingrediencie:

- 12 čokoladových sušeniek
- 12 želé v tvare žabiek
- pol pohára vrelej vody

Postup:
Krok 1: Sušienky rozlož na tanier.
 

Krok 2: Lyžičkou ohriatou vo vrelej vode roztav čokoládovú polevu sušienky.
 

Krok 3: Prilep žabky silným pritisknutím a vlož na 10 minut do chladničky.
 

Krok 4: Ochutnaj!

 

Ďatelinové pivo

 

 

Ďatelinové pivo vás zahreje a bude vám chutiť. Najlepšie nájdete u Troch metiel.

 

Ingrediencie:

- 12 uncí piva alebo smotanovej sódy

- 1 polievková lyžica medu

- 2 čajové lyžičky masla

 

Postup:

Krok 1: Pivo alebo krémovú sódu dajte do mikrovlnky na 30 sekúnd.

 

Krok 2: Dajte rozpustiť maslo a čakajte, kým nebude úplne rozpustené.

 

Krok 3: Teraz zamiešajte dohromady teplé pivo alebo krémovú sódu, rozpustené maslo a med, a miešajte asi 10 sekúnd, kým to so sebou nesplynie.

 

Krok 4: Ochutnajte!

 

Tekvicový džús

 

 

Tento džús je najobľúbenejším nápojom rokfortskích študentov a učiteľov.

 

Ingrediencie:

- 2 šálky tekvice pokrájanej na kúsky

- 2 šálky jablkovej šťavy

- 1/2 šálky ananásoveho džúsu

- 1 čajová lyžička medu

 

Postup:

Krok 1: Odšťavte kúsky tekvice, aby vám vznikla šťava.

 

Krok 2: Zmiešajte tekvicovú šťavu s jablkovou šťavou a ananásovým džúsom.

 

Krok 3: Pridajte med (1 lyžičku, ale môžete aj viac) a zamiešajte.

 

Krok 4: Vzniknutý džús dajte ochladiť a môžete ho začať podávať.

 

 

Jazykoplazé karamelky

 

 

Jazykoplazé karamelky sú tu len pre vás. Zaručujem, že vaše jazyky neostanú malé.

 

Ingrediencie:

- 2 šálky cukru

- 8 polievkových lyžíc masla

- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

- 1 a 1/2 šálky vody

                    

Postup:

Krok 1: Vo veľkej panvici na stálom ohni miešajte všetky ingrediencie, kým nezmeknú a kým sa cukor úplne nerozpustí.

 

Krok 2: Nechajte variť, kým teplota zmesi nedosiahne 290°F.

 

Krok 3: Zmes dajte vychladnúť, kým trochu nestvrdne.

 

Krok 4: Nakrájajte na kúsky.

 

Krok 5: Môžete ochutnať!

 

 

Melasové fondánové pralinky

 

 

Fondánové pralinky sú Hagridovou špecialitou. Ak si chcete vylámať zuby, lepší recept nenájdete.

 

Ingrediencie:

- 1/2 šálky smotany alebo mlieka

- 3/4 šalky hnedého cukru

- 1/4 čajovej lyžičky soli

- 4 unce čokolády bez cukru

- 2 polievkové lyžice masla

- 1/3 šálky melasy

 

Postup:

Krok 1: Vo veľkej mise zamiešajte smotanu, hnedý cukor a soľ.

 

Krok 2: Na panvici nechajte naraz roztápať čokoládu a maslo. Potom pridajte melasu.

 

Krok 3: Teraz zmiešajte všetko dohromady a nechajte vychladnúť.

 

Krok 4: Nakrájajte na kocky a ochutnajte!